ŞANLIURFA / SİVEREK - Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

KARiYER GÜNLERİ NİSAN AYI ETKİNLİĞİ VAİZLİK MESLEĞİ :   BİGEP projesi kapsamında her ay farklı meslek gruplarından misafirlerimizi okulumuza davet etmeye devam ediyoruz Nisan ayı misafirimiz Şanlıurfa il müftülüğünde çalışan vaize Emetullah Koyuncu oldu.

Hocamız vaizlik mesleğiyle ilgili öğrencilerimize bilgiler verip ;vaize olmak için gerekli şartları ogrencilerimize sundu.Hocamıza paylaştığı değerli bilgilerinden ötürü kendilerine  teşekkür ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  beyit ezberleme etkinlikleri Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje yürütücüsü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz iş birliği ile okul panosu hazırlanmıştır. Pano çalışmasında öğrenciler Türk Edebiyatının önemli divan şairlerinin hayatları ve eserleri ile ilgili taramalar yapmış ve belirlenen şair ve bu şairlere ait beyitler şecilmiştir. Çalışma sonucunda öğrencilerimiz Divan şairlerini daha yakından tanıdılar ve onların şiirleri hakkında fikir sahibi oldular.

Nis

BİGEP kapsamında 24 Nisan'da 11 ve 12.sınıflarımıza TYT, 25 Nisan'da 12.Sınıflarımıza AYT deneme sınavlarını yaptık.

Nis

YKS kapsamında 11. ve 12. Sınıflarımıza yönelik 5. deneme sınavımızı yaptık.

Nis

Filistinde yapılan zulme dikkat çekmek için okulumuzda KUDÜS PROĞRAMI düzenlendi. Proğramda zalim İsraile lanet getirilerek Gazzeye destek olmamız gerektiği vurgulandı,

OKULUMUZDA KÜTÜPHANELER   HAFTASI    ETKİNLİKLERİ    KAPSAMINDA

*Kütüphaneler Haftası ile ilgili öğrencilere bilgilendirme çalışması yapıldı.

*Kütüphane kulübündeki öğrencilerle birlikte kütüphaneyi temiz tutma çalışması yapıldı.

*Öğrencilerin kütüphaneye indirilmesi ile kitap okuma etkinliği yapıldı.

*Yapılan çalışmalarla ilgili genel bir değerlendirme yapılarak okula sunuldu.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 109. Yıldönümü nedeniyle okulumuzda düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okunarak , şehitlerimiz rahmet ve minnetle yad edildi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü münasebetiyle okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla  etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte M. Akif'in hayatı ve İstiklal Marşımızın yazılması hakkında bilgi verildi.

KARİYER GÜNLERİ MART AYI ÇALIŞMA RAPORU

BİGEP projesi kapsamında her ay farklı meslek gruplarından misafirlerimizi okulumuza davet ettik. Bu kapsamda Mart  Ayında  Misafirimiz Diş Hekimi Medine GİZLİGÖL oldu. Okulumuzun konferans salonunda yaptığımız mesleki tanıtım gününe hocamız önce kendini tanıtarak başladı. Daha sonra Diş hekimliği hakkında kıymetli bilgiler verdi. Programımız soru-cevap tekniğiyle sona erdi.

Hocamıza davetimize icabet ettiği için teşekkür eder ,başarılar dileriz.

KARiYER GÜNLERİ ŞUBAT AYI ÇALIŞMA RAPORU

BİGEP projesi kapsamında her ay farklı meslek gruplarından misafirlerimizi okulumuza davet ettik. Bu kapsamda Şubat Ayı Misafirimiz Avukat Mihriban GÖKTÜRK oldu. Okulumuzda yaptığımız mesleki tanıtım gününde Avukat Hanım önce kendini tanıtarak başladı. Daha sonra Avukatlık Mesleği hakkında  öğrencilerimize kıymetli bilgiler verdi. Programımız soru-cevap tekniğiyle sona erdi.

Okul olarak Avukat Hanıma davetimize icabet ettiği için teşekkür eder ,başarılar dileriz.

Mrt

Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif 11 Mart 2024 Pazartesi günü başlıyor.Pano çalışmasından dolayı değerli meslek dersleri öğretmen arkadaşlarımızı tebrik, ellerine sağlık diyor bu vesileyle Ramazan’ı Şerifin hepimize hayırlı uğurlu ve  bereketli olmasını diliyoruz.

Mrt

Deyimler bir dilin zenginliğinin göstergesidir. Atasözleri ise bir ulusun tecrübelerini yansıtır. Türkçe, deyimler ve atasözleri açısından oldukça zengin bir dildir. Eğitimde ise görsel materyaller kalıcı öğrenmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle soyut ve mecaz kavramlar içeren deyimler ve atasözleri anlama ve yorumlama açısından kimi zaman zorluk yaşatmaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak deyimler ve atasözleri temalı sergimizi açtık. Sergide öğrencilerimiz deyim ve atasözlerinden ilham alarak görseller ve tasarımlar ortaya koydular. Bu eserler Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Öğretmenleri ve öğrenci işbirliği ile sergilenmek üzere hazırlandı. Sergimiz, Okul Müdürü Ali HATİPOĞLU, diğer okul personelleri ve öğrencilerin katılımıyla açıldı. Ortaya konulan eserlerin sergiyi ziyaret edenlerin ilgisini fazlasıyla çektiği gözlemlendi. Bu şekilde öğrenmenin somutlaştırılmasının ve birden fazla duyuya hitap etmenin öğrenmede ne derece etkili olduğu görüldü.

Ock

Okul Müdürümüz Ali HATİPOĞLU 1.Dönemin sona ermesi nedeniyle yapılan törende:"Değerli arkadaşlarım ve kıymetli öğrencilerim! 2023 -2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemini bitirmiş bulunuyoruz , karnelerinizi alarak, bir dönemi daha geride bıraktınız, dönem boyunca çalışıp çabaladınız, tabi bunun sonucunda da yoruldunuz,çalışmalarınıza kısa bir  ara vererek  tatile gireceksiniz ,tatilinizi iyi değerlendiriniz, tatilde çok kitap okumanızı umarak, hepinize hayırlı sağlıklı ve mutlu tatiller diliyorum , 5 Şubat 2024'de başlayacak olan ikinci dönemde görüşmek üzere,  Allah’a emanet olun." dedi.

Ara

Okulumuzda ÇEDES Projesi kapsamında  öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından  pano çalışmaları ve salon etkinliklikleri yapıldı yapılan çalışmalarda;

1. Yardımseverlik ve  Merhamet kavramları ile ilgili konferans salonunda öğrecilerle birlikte slayt gösterisi izlendi.

2  Yardımseverlik ve Merhamet konulu ilahi dinletisi yapıldı.

3.Öğrencilerin yazmış olduğu  Yardımsever Hz. Muhammed (S.a.v.) adlı hikaye okundu.

4. Edep,Saygı ve Nezaket Kavramları İle İlgili Öğrencilere Bilgiler Verildi.

5.Öğrencilerle Birlikte Edep,Saygı ve Nezaket Konulu Okul Panosu Hazırlandı

6.ÇEDES projesiyle ilgili panolar görsel ve güzel yazılarla süslendi